Gebruikers & rechten

Als we een gebruiker toevoegen bij 'PERSONEN' kunnen we allereerst de persoon de volgende rechten geven: intermediar, organisatie of anders

Intermediar = Adviseur
Organisatie = Opdrachtgever
Anders= Overig

Deze toegangsrollen hebben betrekking op de functie in het contract, namelijk:

Een adviseur/opdrachtgever kan mutaties indienen/goedkeuren. De adviseur of opdrachtgever dient hem in en vervolgens moet hij worden goedgekeurd door een adviseur/opdrachtgever. Dit kan niet door een contactpersoon met overige toegang.
De overige toegang kan dus geen mutaties indienden/goedkeuren.

De overige toegang wordt voornamelijk gebruikt door leveranciers en is gericht op het aanmaken van offertes en offerteaanvragen, het aanmaken van facturen, het aanmaken van extra werk, het aanmaken van beurten en het aanmaken van extra werk.

Naast deze toegangsrollen zijn er ook nog de volgende toegangsrechten. Deze rechten hebben betrekking op wat een account allemaal mag inzien en zijn in te stellen bij CONFIGURATIE --> TOEGANGSINSTELLINGEN:
- Beheerder = Kan elk contract inzien en mutatieoverzichten/locatie boeken genereren
- Volledige toegang = kan elk contract inzien
- Beperkte toegang = kan niet elk contract inzien

Naast de toegang per contract is er ook nog de mogelijkheid om in het contract zelf toegang te verlenen tot bepaalde functies. Dit kan bij ROLES:

Zo zijn de volgende functionaliteiten mogelijk:
      - offerteaanvraag wijzigen = offerteaanvraag doen
      - offerteaanvraag beoordelen = aanvraag beoordelen
      - additioneel werk wijzigen = additioneel werk aanvragen
      - extra werk verwijderen = verwijderen van extra werk

Deze specifieke toegang kan in sommige gevallen erg handig zijn. Stel dat er bijvoorbeeld een gebouwbeheerder is die offerteaanvragen moet indienen en de contractbeheerder hier goedkeuring over moet geven is de toegang 'offerteaanvraag wijzigen' van toepassing. De offerteaanvraag dient namelijk altijd nog goedgekeurd te worden voordat er een offerte aangemaakt kan worden. Dit is puur om het de aanvraag te controleren.

Naast de toegang per contract is er ook nog de mogelijkheid Toegang per object te verlenen:

Met objectoegang kunnen we bijvoorbeeld toegang geven tot een specifieke locatie of ruimtestaat