Hoe wordt de DKS score bepaald?

DKS SCORE:

De DKS score wordt bepaald op basis van het aantal elementen die gecontroleerd worden. Als je bijvoorbeeld een norm hebt van 8.0 en 10 elementen dan mag je maximaal 2 elementen fout hebben van die 10 elementen, alles daaronder valt onder de norm.
Het is ook mogelijk om de elementen tellen uit te schakelen doormiddel van de onderstaand instructie, wat er dan gebeurt is dat het systeem dan de aantal aanwezige elementen telt in de die in de database die zijn geactiveerd.

Als dat het geval is en er zijn bijvoorbeeld 60 elementen in de database geactiveerd en er komen uit de meting 6 fouten is dit 10% fout. Het cijfer wordt dan een 9.
De vraag die wij vaak te horen krijgen: ''en wat als ik dan maar twee ruimtes controleer, krijg ik dan een hogere score omdat er minder ruimtes worden gecontroleerd?''. Het antwoord hierop is: Nee, want als het goed is worden er dus ook minder elementen geteld.

ELEMENTEN TELLEN UITZETTEN:

STAP 1: Ga naar APPS --> DKS --> INSTELLINGEN/GEBRUIKERSRECHTEN

STAP 2: Vervolgens krijg je de onderstaande optie om elementen tellen aan/uit te zetten